Mange lesere lurer sikkert på hvordan vi som jobber i Agurkposten har det, hvordan det ser ut i Agurkpostens lokaler og hva vi bedriver tiden med når vi er på jobb. Aller først noen fakta om oss:

  • Agurkposten er Norges dårligste og minst leste nettavis. Vi ble faktisk kåret til Norges dårligste nettsted både i fjor, forfjor og året før der – til tross for at vi bare har vært i drift i 2 måneder. Det er tall det står respekt av, og som vi er stolte av.
  • Til sammen er det 12,436 mennesker som jobber hardt hver dag med å lage Agurkposten. Vi har korrespondenter i 90 land, og har 389 tystere på lønningslisten (de fleste av disse er medlem av Frimurerlosjen). 6 statsoverhoder bringer oss dessuten alle de prostituerte vi måtte ønske oss.
  • Å være journalist i Agurkposten medbringer knall hard jobbing nesten to timer hver dag med skyhøy lønn. Jobben innebærer dessuten å ligge med noen av verdens vakreste kvinner med jevne mellomrom.

Ok, det var litt harde fakta om oss. Nå til noe langt morsommere. Her er et bilde av hovedkontoret vårt, som ligger i Skolegata i Tromsø – Nordens Paris:

omvisning1.jpg

(bilde: Agurkpostens lille redaksjonslokale i Tromsø)

Ja. Vi vet at dette er noe smått og litt fallefallent, men dette var faktisk det beste vi kunne oppdriver i Tromsø på kort varsel. Leien er pr dags dato skyhøye 6350 kr i måneden. Helt utrolig dyrt, spesielt med tanke på at vi må betale strøm i tillegg. Bygget inneholder akkurat (på fitthåret!) nok kontorplasser til de viktigste av våre ansatte. Dessuten har vi selvsagt påkostet oss noen «frirom» som de ansatte fritt kan benytte. Det mest populære «frirommet» er et badeland som ligger i etasjene 60. til 75. Vi måtte fjerne noen etasjeskillere for å få plass til alle rutsjebanene (vi har 14 stk), så det er faktisk en viss fare for at hele bygget raser sammen snart.

omvisning2.jpg

(bilde: fra badelandet i etasje 60.-70. Redaktøren sjekker kvalifikasjonene til nye ansatte.)

omvisning3.jpg

(bilde: fra kjøkkenet i 2.etasje. Maja, Tove og Tordis forbereder dagens lunsj.)

omvisning4.jpg

(bilde: fra badelandet i Agurkposten-bygget. Anna, Anne og Ann diskuterer neste ukens episode av «Gjett Puppen»)

omvisning5.jpg

(bilde: fra juletrefesten vi hadde i 2007. Arrangementet fant sted i 80.etasje.)

omvisning6.jpg

(bilde: fra garasjesalget vårt da vi forlot de gamle lokalene. bra oppmøte.)

omvisning7.jpg

(bilde: fra «grøntrommet» i 34.etasje. Vi har malt veggene slik at det skal virke som om man faktisk er ute i det fri. Himmelen ble forøvrig malt av Aune Sand.)

omvisning8.jpg

(Bilde: Redaktøren ankommer kontoret en tirsdagsmorgen. Jeg sitter til høyre på bildet. Sjåføren har vi malt svart på grunn av at de ansatte bedre skal speile samfunnet, men er egentlig hvit, fra Burfjord og heter Ted-Gunnar.)

Ja. Slik har vi det altså. Dette var bare et lite innblikk i vår verden. Så ille har vi det altså. Du skal være glad du ikke jobber her, for å si det sånn.