Drømmer du om å reise til eksotiske strøk, langt vekk fra livets kjas og mas, men er usikker på hvordan du skal gå fram. Ønsker du deg en aktivitetsferie med mange forskjellige utflukter og opplevelser med historiske bygg og steder som er skrevet om gjennom tusenvis av år? Eller kunne du tenke deg å bli en av de første menneskene i verdensrommet? Da er internett det første og beste stedet å finne mer ut om akkurat din drømmereise.

Kanskje er ikke du en som hopper på første og beste charter-tilbud til en overfylt strand, eller en som bare må få med seg de siste shopping i London. Nei du vil ha mer ut av ferien, mer opplevelser, flere inntrykk. En slik ferie som man kan huske for resten av livet.

Ferien begrenses av hvilke ressurser man har til rådighet, men man kan få mye for pengene om man er smart og heldig. Det er ingen overraskelse at ferien blir best dersom den inneholder:

  • Enkle logistikk løsninger
  • Opplevelser man ønsker å oppleve
  • Miljø man ønsker å være i
  • Viktigheten av de nye opplevelsene
  • Tilleggs-opplevelser
  • At man unngår sykdom, tyveri også videre

Skal man reise til den andre siden av jorden, er det viktig at man søker gjennom flere typer reiseopplegg. Det kan hende at det er mye billigere å ta toget til Stockholm, for der etter å fly til destinasjonen. Eller Velge et annet flyselskap. Det kan også ha mye å si hvilken dag man reiser på. Sjekk ut forskjellene. Må man ikke reise i fellesferien, kan utenfor sesong være aktuelt. En smart nettside å sjekke er TravelBird, her finner man en god oversikt over de mest spektakulære reisemålene, men samtidig også andre typer ferie.