Den samiske hiphopgruppa Duolva Duottar var en av de heldige som gikk videre i fredagens sending av «Norske talenter» på TV2, til tross for stor uenighet i juryen. Særlig var juryformann Thomas Gjertsen skeptisk til den samiske Rap-gruppa, etter sigende fordi søringen Gjertsen ikke forsto hva samene faktisk rappet om. Ikke så rart selvsagt, for Gjertsen kan jo ikke det spøtt samisk.

Det kan forsåvidt ikke redaktøren heller, selv om jeg opprinnelig kommer fra Alta. Ikke helt sant egentlig dette, for av en eller annen grunn kan jeg si «ditt jævla rasshøl» på samisk. Men stort mer enn det kan jeg altså ikke.

Mia Gundersen kan sikkert heller ikke samisk, men hun ble intet mindre enn stormimponert av disse gutta fra sameland. Eller «imponert» og «imponert»; hun ble vel det vi kan kalle «sjarmert». Faktum er at den godeste Mia har blitt «sjarmert» av stort sett alle som har prøvd seg i «Norske talenter», uansett hvor lite eller mye talent de klarer å framvise. Mia blir særlig imponert av talentløse barn eller talentløse folk som kommer fra en eller annen minoritet. Det virker som Mia stort sett sender folk videre for å liksom «gjøre opp» for all urett som har skjedd i fortiden.

Jeg sier ikke at det var det som skjedde med disse samiske rapperne, men det virker jo nesten sånn. Javel, så kunne de rappe litt og det var sikkert både en innsiktsfull og engasjerende tekst de rappet, men herre min juledag – de var da ikke såååå talentfulle. Redaktøren kunne med egne øyne se at opptil flere deltakere med det redaktøren kunne betrakte som innehavere av betydelig mer talent enn den samiske hiphopgruppa ble sendt hjem med sjegget i postkassa. Hvorfor? Vel de var vel ikke samiske, pakistanske eller funksjonshemmede på en eller annen måte.

Redaktøren får fnatt av at enkelte grupper i samfunnet får særbehandling med utgangspunkt i at de eksempelvis tilhører en minoritet eller er innehavere av et visst kjønn. Vi er alle mennesker. Hvorfor skal noen være «mer» menneske enn andre? Redaktøren tilhører selv en gruppe i samfunnet som kalles «funksjonshemmede». Jeg vil ha meg frabedt enhver særbehandling med bakgrunn i mitt handicap. Det er nedverdigende. Jeg vil ha samme behandling som alle andre, intet mer – intet mindre.

Så hvis de samiske gutta ble sendt videre fordi de viste et udiskutabelt talent innen rapping – ja så er det jo faktisk helt greit og riktig – men hvis de ble sendt videre fordi de var samer – ja så er jo faktisk det særbehandling på etnisk grunnlag. Også kallt rasisme. Og rasisme er galt og feil – og bør bekjempes med alle midler.

En som vi så visst ikke bør bekjempe, men heller omfavne og dyrke er den norske sexbomben Linni Meister – som muligens må ansees som Norges mest sexy blogger. Ulikt mange andre «kjendisbloggere», så blogger faktisk Linni både titt og ofte. Vanligvis starter «kjendisbloggere» en blogg og holder det gående i to uker, for så å gi seg helvete i hele greia. Ikke Linni, hun kan vise til et arkiv som inneholder poster så langt tilbake som 2006. Vi snakker 2 år med blogging her, og det er slett ikke verst. Ok, så er det bare en jævla bildeblogg hun har, men jeg synes ikke at det passer å kritisere en så deilig dame for å ta bilder av seg selv med den hensikt å legge dem ut på nettet.

linnimeister2.jpg

(bilde: faksimile fra Linni Meisters blogg)

Linni Meister er jo selvsagt ikke bare deilig og sexy og en blogger, hun er også fast bidragsyter til herrebladet FHM, og er dessuten i den senere tid faktisk blitt artist. Hennes nyeste singel heter «Where my Limo at» og kan kjøpes på Musikkonline.no for den nette sum av ni kroner og femti øre. At singelen er helt grusom er en annen sak, men det spiller ingen rolle. Hun er sikkert klar over at hun høres ut som en drektig ku i havsnød når hun synger, noe den legendariske promovideoen «Survivor» er et godt bevis på. Ikke akkurat Kurt Nilsen, liksom. Men «Survivor» var bare en promo, og Linni virker atskillig mer oppegående enn mange andre modeller her til lands. Uten å nevne noen navn, så virker jo enkelte ganske blåst i topplokket.

linnimeister1.jpg

(bilde: Linni Meisters singel «Where my limo at«)

Men, jeg driter i det. Jeg synes bare hun er sexy. Dessuten finnes det et pornoklipp av henne også. Men, det får du lete opp selv. Jeg kan da ikke gjøre alt heller.

God helg forresten!

Denne posten ble gitt deg av:
Lån – Kredittkort