Kristin Halvorsen driter i at folket er forbannet på henne fordi hun skrur opp avgiftene på bensin og diesel i sommer. Hun driter i det. For henne er det miljøet som teller, og bare miljøet. Om hun blir gjenvalgt eller ikke spiller ingen rolle. Kristin Halvorsen er en ærlig sjel i et hal-vga-mmelt legeme. Hdmi til VGA.

Selv kjører redaktøren Toyota Aygo, som ikke akkurat bruker all verdens mye bensin. Vi snakker om et forbruk på rett under 0.5 på mila når man virkelig grisekjører ut av alle kryss. På langkjøring går bilen nærmest på lukta. Tanken er kun 35 liter, og jeg har ingen problemer med å betale omså 20 kr literen for bensinen. Jeg skal forklare hvorfor:

  1. Jeg er bevegelseshemmet som bare fy, og Staten har sagt gjennom sine støtteordninger at jeg må disponere bil. Derfor kan jeg skrive av alle utgifter til bilen på skatten. Såkalt særfradrag for sykdom. Det vil si at jeg skriver av bensinutgifter, forsikring, renter på billånet, vedlikehold og alt annet. For meg betyr derfor avgiftsøkninger ingenting. Jeg må bare skrive av større utgifter, det er alt.
  2. Vi kan ikke ødelegge miljøet bare fordi en drøss folk er så late at de ikke gidder å ta bussen eller gå 100 meter. Helt ærlig; fy faen så late enkelte folk er. Friske folk parkerer nesten inne i butikklokalene for å slippe å bruke beina mer enn strengt nødvendig. Latskapen er ekstrem blant det norske folk.
  3. Hvis Kristin Halvorsen setter opp avgiftene mye nok, ja så blir det færre biler på veiene. Det er bra for oss andre. Vi får bedre plass. Jeg sier som Trygve Hegnar: Skru opp avgiftene, Kristin! Jeg ser fram til å slippe alle de andre bilene når jeg er ute og kjører i Aygoen min. Det skal iallefall bli deilig å slippe de jævla pensjonistene og kjerringene som luser av gårde og kjører feil i alle rundkjøringene.

Samtidig er det jo selvsagt sånn at det ikke finnes buss i distriktene. Jeg vet jo det. Men, det er ikke noe særlig stort problem. Folk i distriktene kan gå, kjøre moped eller flytte til det sentrale østlandsområdet. Verre er det jo faktisk ikke. Det er ingen menneskerett å bo i gokk. Det er ingen menneskerett å bo på en jævla øy ute i havgapet mutters alene. Er man misfornøyd med kollektivtilbudet på Skjervøy, så får man til helvete flytte til Sørkjosen. Ikke kom med den der: «Jammen, det er ikke ALLE som kan ta buss!» Nei, vi vet det. Og vi driter i det. Elendig argument. Det kommer aldri til å bli sånn at ALLE kan gjøre noe som helst.

Vi må likevel si oss uenige i Kristins argument om at siden Nordmenn tjener så mye så er bensinen reelt sett billig. Det er jo tull. Bensin er fossilt brennstoff. Bensinen har ikke følelser. Bensinen kan ikke tenke. Bensinen vet derfor ikke hvor mye fyren som fyller tanken tjener. Bensinen bare renner. Den stopper ikke opp og snakker til seg selv: «Ja, Trygve tjener 2 millioner i uka så da koster jeg 50 kr per liter, men se: der kommer Grete, og hun er uføretrygdet så da koster jeg bare 5 kr per liter.»

Samme argument bruker de om mat. Jeg gjentar; poteten ligger ikke i jorda og er klar over at nordmenn tjener mye. Bananen er neppe heller klar over at Nordmenn tjener fett om dagen. Den henger jo bare der.

Men, en ting er jeg ganske sikker på: Det norske folk kommer til å okke og hoije seg i lange tider og i hele vinter over denne ubrukelige regjeringen. Helt fram til neste valg.

For da går Ola Dunk inn i stemmelokalene og stemmer Arbeiderpartiet. Akkurat som forrige gang.