Hvis du har kommet ut av skapet etter å ha levd et liv som hetero, kan det være skummelt å skulle date en av samme kjønn, homofil eller lesbisk. Men fortvil ikke, du skal gjøre akkurat det samme å en slik date som på en date med en av det motsatte kjønn.

Her kommer noen tips til deg som har glemt hvordan…

Både når det gjelder homser og lseber så finnes det dem som bare går på date med personer de er helt sikre på at de tenner på, og så finnes det andre som går på date med flest mulig for å teste om de passer … Uansett hvilken type du er så husk at det er mening at dating skal være artig og ikke en plikt. Hvis det blir en plikt eller en tvang for deg fører daten din helt sikkert ikke frem til noe, det vil nemlig ose ut av deg at du har det dårlig i situasjonen.

Vil du forberede deg på en god date? Så tenk på …

… at det er naturlig å være nervøs og anspent før en viktig date. Særlig hvis personen virkelig betyr noe for deg.

… å skrue ned for forventningene. Hvis du drar avsted med forventningen om å møte din sjelevenn og livsledsager/partner i partnerskap, blir du ganske sikkert skuffet – og enda mer anspent og nervøs! Ta det i stedet som en opplevelse: Hvis dere ikke inngår partnerskap kan dere i det miste ha sammen en artig kveld.

Velg det rette stedet
Kanskje inviterer han deg på date på et gitt sted – da er det bare å rope hurra, ta på de peneste klærne og dukke opp. Men hvis du skal bestemme eller har noen innflytelse på hvor turen skal gå hen så tenk over et par ting:
1. Du bør velge et offentlig sted, spesielt hvis du ikke kjenner daten så godt. Da er det nemlig alltid hjelp å finne, hvis du plutselig føler deg truet, eller situasjonen blir klein.
2. Du bør velge et sted hvor det ikke ender opp i et stort party, det er vanskelig å lære personen å kjenne hvis støynivået er så høyt at dere må rope til hverandre.
Du kan med fordel velge et sted du kjenner til fra før, sda kjenner du sikkert til støy- og aktivitetsnivået, og du trenger ikke å bekymre deg om hvordan du kommer dit, og hva du skal drikke eller spise. Vær imidlertid oppmerksom på at det kanskje ikke er så smart å velge stamstedet ditt hvor du risikerer å mæte alle dine venner og bekjente, tusentalls avbrytelser er ikke sunt for samtalen, og kanskje vil du gjerne lære daten din litt bedre å kjenne før du introduserer ham til alle og enhver.

Hva skal du ha på?
Det absolutt viktigste når du velger klær til en date (også en date med en homofil eller lesbisk) er at du velger noe gjennomprøvd, som du vet du føler deg godt i. Hvis du føler deg godt så utstråler du også skjønnhet, og du unngår å måtte sitte å rette nervøst på klærne hele tiden.

Hva skal dere spise og drikke?
Pass på alkoholen! Det er ok å drikke et eller to øl med den nye flammen din, da slapper du av, men fremdeles er du deg selv og har dømmekraften din i behold. La være å drikke deg under borde, du risikerer å gjøre noe du angrer på eller å ende opp i farlige situasjoner fordi du tar sjanser og for eksempel går hjem med noen du ikke kjenner.
Hvis dere skal spise så tenk over matens grisefaktor før du bestiller. Men velg noe du har lyst på, det viser en sunn appetitt på livet generelt, men pasta med tomatsaus eller en stor burger kan ende med flekker på klærne og fettete fingre (som imidlertid på den positive siden selvfølgelig gir anledning til sensuelt å slikke mat av fingrene, hvis du er en sånn type…).

Hva skal dere si til hverandre?
Homofile og lesbiske snakker om akkurat det samme som heterofile, husk det. Og det krever takt og tålmodighet å lære en ny person å kjenne, og du kan ikke forvente å gå fra dere første stevnemøte og vite presis hvem daten er, det finner du bare gradvis ut av i dagene, ukene, månedene og årene som kommer. Se samtalen mer som et raskt overblikk over hva daten er for en type, og hvordan dere passer sammen.
Det finns gode og dårlige emner å ta opp på første date – de gode emnene er ufarlige, men fortellende ting som: Hva jobber daten med, hvilke hobbyer har han/hun, hva slags musikk lytter personen til, hvilke filmer liker daten? De mer trickye emnene er ting som du gjerne vil vite mer om på sikt, og det kan føre til urettmessig opphetede debatter, dårlige inntrykk og en betraktelig nedkjøling av følelsene hvis dere diskuterer dem på første date.

Homsedating = heterofil dating
Som du skjønner så er lesbiske og homofile akkurat som folk flest, med de samme sorger og gleder i livet. Så ikke vær redd nervøs å date en homse.