Noen eksempler på spørsmål som kommer opp:
  • Hvorfor har julenissen på pappa sine sko?
  • Pappa, julenissen har helt lik klokke som deg
  • Møtte du julenissen inne på badet?
  • Hvorfor har ikke julenissen ekte skjegg?
  • Pappa, julenissen kyssa mamma!
Noen ganger klarer man å «bløffe» seg til videre tro, men veldig mange barn lukter lunta. Derfor har vi laget en oppskrift til deg. Slik at du slipper å bekymre deg om dette og barna dine vil tro på julenissen helt til det motsatte er bevist.
 
Riktig antrekk 
Barn husker mye mer enn man tror. Faktisk så uttalte Kripos i en podcast nylig at barn er de beste vitnene. Det er derfor super viktig at klær,sko og annet du bruker ikke er kjent for barna. Her kan vi anbefale å låne et par store sko eller kanskje du har tatt vare på noen sko som var kule for 100 år siden.
Skjegg 
Det finnes utrolig mange julenisseskjegg på markedet men de fleste er ikke så sikre mot griske barn som ønsker å dra i det. Vi anbefaler derfor at du kjører på med et ekte skjegg. Dette er tidkrevende og vil kanskje begrense hvor mye kos du får hos kona, men det garanterer deg et godt resultat. Hvor lang tid det tar å gro et skjegg er veldig forskjellig. Det vi kan anbefale er at du bruker en skjeggolje som gjør at skjegget kan gro raskere. Det er selvfølgelig også viktig at du farger skjegget før du drar på julenissetur. Da anbefaler vi at du kjøper en spray, da det er helt essensielt at du får fargen raskt på og raskt ut.
Øv på en ny dialekt 
Barn er veldig flinke til å kjenne igjen ting, men hvis det er noe nytt. Ja, da skjønner de som regel ikke noe (dette gjelder selvfølgelig noen voksne også). Vi anbefaler derfor at du øver inn en ny dialekt, nordnorsk er jo veldig passende her.
Hvis du syntes at dette blir alt for mye styr, så kan vi anbefale et såkalt «julenisse swap«. Snakk med naboen å hør om dere kan møtes på tomtegrensen og bytte gavesekker. For å unngå pinligheter med deres bedre halvdel, så anbefaler vi å avklare med dem først.

Julen handler om å skape gode minner for både store og små, men vi kan da alle være enige om at julen er mest magisk for de minste. Veldig mange barn gleder seg veldig til nissen kommer på besøk, men for noen så er dette den siste julen de gleder seg til dette. Det er nemlig veldig mange julenisser i landet som avslører at de egentlig ikke er julenissen.