Vinteren nærmer seg med stormskritt og det betyr at veldig mange nordmenn frykter strømregningen. Sist vinter så var det flere som opplevde rekordhøye strømregninger, en tørr sommer etterfulgt av en lang vinter førte til at strømprisene skøyt i været. Flere opplevde en 2-3x økning i strømregningen.

Naturlig nok så ønsker de fleste å unngå dette i år og veldig mange blir overrasket når de skjønner hvor enkelt det faktisk er å spare penger på strøm. Det er en hel del forskjellige tiltak du kan gjøre for å begrense ditt eget strømforbruk betraktelig og det er en del investeringer du kan gjøre for å begrense strømkostnadene i et langsiktig perspektiv.

Smart støpsel

Dette var meget kostbart før men nå koster det kun et par hundrelapper for et støpsel som du kan slå av/på. Det betyr at du kan starte ovnen før du kommer hjem fra jobb men at den ikke trenger å være på mens du er på jobb. Det er en utrolig smart måte å spare strøm på uten at det går utover komforten.

Bruk termostat

De aller fleste leiligheter har ovner med termostat men hvis du har en gammel panelovn så kan du gjøre om denne til å ha på termostat. Med en trådløs termostat kan du ta kontroll over panelovnen og stille den inn akkurat slik du ønsker. Veldig mange sliter med å spare strøm når de bruker panelovner. Det trenger ikke å være slik hvis du har en panelovn som passer til de trådløse termostatene.

Varmepumpe

Veldig mange tror at varmepumper er oppskryt men man sparer faktisk strøm på vinteren om man har en varmepumpe. Problemet er hvis du bruker den på sommeren til å kjøle ned huset, da vil regnestykket mest sannsynlig ikke bli veldig pent. Det koster en del å kjøpe inn og ikke minst installere en varmepumpe så gevinsten kommer ikke med en gang, men over tid.

Kjøp inn ved tidlig

Hver høst når vinteren kommer krypende så gnir bøndene seg i henda for da ringer halve Norge å skal bestille ved. Når etterspørselen er stor så stiger naturlig nok prisene. Hvis du heller gjør innkjøpet av ved på våren eller sommeren så kan du ofte handle ved til omtrent halve prisen av hva den koster på høsten/vinteren. Dette er en veldig billig måte å erstatte strøm på hvis du har en peis eller ovn.

Solcellepaneler

Dette er en veldig god investering som stadig flere nordmenn velger å investere pengene i. I følge nettsiden Solcellepaneler.com så kan man forvente at solcellepanel har en levetid på omtrent 25 år og at de normalt er betalt ned innen 15 år. Det betyr at om man investerer i solcelleanlegg så kan man forvente at man kan høste inn gratis strøm i omtrent 10 år. Med strømpriser som stiger hvert eneste år så er dette en investering som flere bør vurdere for å beskytte seg mot høye strømpriser. Dersom man installerer solcellepanel på sitt hus så sparer man strøm men i tillegg så sparer man miljøet betydelig. Det er dermed en veldig god investering på flere måter. I Norge så har man i tillegg gode støtteordninger som gjør at dette virkelig er en god investering

Som du ser så finnes det veldig mange måter du kan beskytte deg mot høye strømpriser. I tillegg til disse så er det selvfølgelig vanlig vett å slå av lys i rom du ikke oppholder deg i og begrense tørketrommel/vaskemaskin. Hvis du er usikker på ditt strømforbruk så kan vi anbefale at du logger deg inn på internett hos din strømleverandør for å sjekke ditt forbruk.