Supper er en flott ting å lage. Det er enkelt og raskt, og smaker supergodt! Det varmer om vinteren når man spiller spill, eller kan serveres kaldt om sommeren og holder seg godt i kjøleskapet. Du kan lage supper på utallige måter, og de egnes også for vegetarianere, allergikere, eller for dem som ønsker å gå ned i vekt.

Man trenger ikke mange minuttene for å lage en god suppe og den kan også stå og koke for seg selv mens man gjør noe annet. Norske rotgrønnsaker som pastinakk og jordskokk er velegnet i supper, men kun fantasien og sesongens tilbud setter begrensninger for hvilke ingredienser man kan benytte seg av. Den aller enkleste måten å komponere en egen supperett er å koke grønnsaker møre før man tilsetter buljong som gir ekstra smak. Eventuelt man kan også mose grønnsakene i en stavmikser og tilsette rømme eller fløte for en mer fyldig smak. Kjøttsupper kan man lage av de fleste typer kjøtt, mens fisk og skalldyr kan skape en spennende suppe året rundt. Erter, linser og bønner er også velegnet for bruk i supper.

Supper er sunt! Det er flott når man er på diett. En liten kopp suppe før middag begrenser appetitten og hindrer at man spiser mer enn man bør. Supper inneholder mye vann som kan bidra til økt metthetsfølelse. Hvis man ønsker å redusere fettinnholdet i suppen kan man simpelthen dra et salatblad over overflaten av suppen. Overflødig fett vil feste seg til bladet. Hvis man har barn som ikke er glad i grønnsaker kan de i stedet brukes i en suppe. Dette gjør de «kjedelige» grønnsakene mer spennende i tillegg til at de smaker bedre for en kresen barnemunn. Det samme gjelder for fisk; mange sliter med å få barna sine til å spise nok sjømat, men hvis de «kamufleres» i en suppebolle stiller ofte saken seg annerledes.