Du kan spare tusenvis av kroner hvert år ved å holde styr på dine faste utgifter. Bruk litt tid på å finne de billigste selskapene og tjen penger hver eneste måned uten å røre en finger.

Disse gode rådene krever et minimum av arbeidsinnsats og du trenger bare å endre dine vaner en smule.

* Bank
Det er stor sannsynlighet for at du kan finne en bank det har lavere renter og færre gebyrer enn din nåværende. Du kan finne prisguider på Internett.

* Telefon
Dropp fasttelefonen og bruk mobil i stedet. Det er ingen grunn til både å ha fastabonnement og mobilabonnement. Fasttelefoner er dyre og upraktiske og avslører når du ikke er hjemme.

* Forsikring
Finn et billigere forsikringsselskap og kvitt deg med dyre og unødvendige forsikringer.

* Fagforening
For noen mennesker er det fornuftig å være med i en fagforening, men for mange er det ikke nødvendig. Du sparer et par tusen i året ved å melde deg ut.

* Internet
Undersøk om du har det billigste internettabonnementet for ditt behov. Selskapene oppgraderer ofte abonnementene automatisk så kanskje har du en unødig rask og dyr internettforbindelse. Ofte kan man spare et par hundre i året.

* Abonnement
Overvei å si opp abonnementet hvis du abonnerer på aviser eller blad. I mange tilfeller lar man bare abonnementet kjøre av gammel vane og man får egentlig aldri lest bladene. Les nyhetene gratis på nettet i stedet for.

* Lån
Hvis du har gjeld flere steder så få det samlet i ett lån.

Et godt råd til:

* Tingene endrer seg hele tiden. Sjekk privatøkonomien din minst en gang i året for å se om det er noe som kan gjøres billigere. Føy denne nettsiden til dine favoritter slik at du husker på å sjekke den jevnlig. Og les mer om økonomi på Lane.no.