friends.pngMed stor hjertesorg kan ikke denne anmelderen annet enn å gi DVD-utgavene av Friends (Sesong 1-10) fullstendig stryk. Terningkast 1. Dette er skivebom. Tragisk. Forferdelig. Paven burde viet en preken til dette. Så forbanna trist er hele saken.

Ikke for det; serien er jo spenna morsom. Blant de aller, aller, aller beste TV-serier. Noensinne. Den har alt. Forviklinger. Humor i bøtter og spann. De kjappe replikkene vi husker. De uforglemmelige scenene vi kan ligge å humre til på natten. De latterlig kjente gjesteskuespillerne i den absolutte A-klassen. Alt. Den har til og med skrekkelig vakre damer.

Jennifer Aniston og Brad Pitts forhold sånn i «virkeligheten» blir behandlet på sedvanlig Friends-vis; Brad dukker opp i en gjesterolle som han som hater Rachel – spilt av Jennifer. Ustyrtelig morsomt. Og en klassiker. Man må rimelig langt tilbake, ja kanskje så langt som til Fawlty Towers glansdager før man finner noe like morsomt. Seinfeld har egentlig aldri vært i nærheten noe slikt.

Dette er grusomt bra. Ingen tvil. Friends er tv-historiens største humor-suksess. Med god grunn. Men hvorfor kan ikke AG annet enn å gi DVD-utgavene av serien terningkast 1?

Vel. Fordi idiotene som laget DVD’ene med Friends glemte en vesentlig faktor: brukervennlighet. Jeg skal forklare. Det finnes ikke én eneste, og med det mener jeg éneste, mulighet for å se hvilke episoder hver enkelt DVD inneholder! Ikke en eneste. Det er blankt. Ingenting. På side A står det «Friends». Litt hjelp det da, men her er det latterlige:

Alle DVD’ene, i alle sesongene, er prikk like! Det sier seg selv at hvis man eier alle sesongene, så blir det noen DVD’er. Ikke alle, deriblant jeg, er like flinke til å holde DVD’ene jeg eier i riktig cover. Resultatet er at man plutselig står der med 25 DVD’er som alle sammen er prikk like. Den eneste måten å finne ut hvilke episoder, og enda verre: hvilken sesong, de ulike DVD’ene inneholder – er å putte dem i DVD-spilleren og faktisk SE.

Hjelper det? Nei. Fordi det står jo faen ikke hvilken sesong, eller hvilke episoder platen inneholder i menyene engang! Man må altså kryss-sjekke med coverne. Helt utrolig at det går ann.

Hadde det kostet så jævla mye å bare merke DVD’ene med noen enkle tegn? Trenger ikke å være mye engang. Eksempel: «Friends» 1-1 (Sesong 1, disc 1..)?? Hadde det vært så jævla vanskelig??

Gi oss et hint iallefall! Bare et lite et! Vi ber ikke om mye her! Fix dette, og gi ut DVD’ene på nytt. Da skal AG investere i stor humor.

Men, ikke før.

Forresten: Du kan leie filmen hos Brafilm. De har sånn gratis prøve-kampanje nå. Kjør på. Få deg en god latter til jul. Men, hold orden på DVD’ene!