Rødstrømpene har brent dungevis av brystholdere og pratet om kvinners rettigheter i mange år allerede. Med rette selvsagt, for kvinner blir jo forskjellsbehandlet med utgangspunkt i sitt kjønn på mange arenaer. De tjener mindre men jobber mer, de når ikke opp når folk skal velges til styrerommene og dessuten er det ingen som legger merke til det hvis de skulle vinne Verdensmesterskapet i kvinnefotball for eksempel.

Rødstrømpene har ikke klart å sikre likestilling ennå, men det kommer sikkert. Bare la Anniken Huidtfelt styre noen måneder så skal du se at vi alle er kvinner eller i det minste pisser sittende. Det er vel bare i Norge vi klarer å utnevne en Barne- og likestillingsminister som mener at menn er roten til alt vondt og synes menn flest fortjener å bli pisket over ballene med en rusten vaier – sånn bare i tilfelle de skulle finne på noe ugang.

ishot-88.jpgLikevel. Utviklingen har gått såpass fort for kvinnene at mange, det vil si de fleste, kvinner er blitt litt usikre på sin egen rolle i hjemmet. Tidligere styrte hun kjøkkenet og vasket, men nå? Ja, hva skal hun gjøre nå? Skal hun gå ut og skifte dekk på bilen? Skal hun hogge ved? Eller skal hun ta oppvasken?

Det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret er borte, og det har skjedd i et voldsomt tempo. Som en følge av dette føler mange kvinner seg veldig forvirret og usikre. De vet rett og slett ikke «hvem er lenger» – de har rett og slett problemer med å «finne seg selv».

Det er ingen tvil om at hvis du tvinger henne til å oppvasken så er dette med på å hjelpe henne med å finne «sin rolle». Å tvinge henne til å ta oppvasken er faktisk noe du må gjøre hvis du er glad i din kvinne:

  • Når hun blir tvunget til å ta oppvasken befinner hun seg på kjøkkenet, der hennes mor og bestemor har hatt sitt domene i årevis. Nå når hun også befinner seg i samme situasjon føler hun stor trygghet. Hun styrer sitt eget domene og har «funnet seg selv». Hun befinner seg på kjent territorium, og det gjør at hun føler seg trygg.
  • Når hun blir tvunget til å ta oppvasken vil dere ha rene asjetter og kopper. Det er jo en stor fordel, og er selvsagt bra også for henne.
  • Det at hun blir tvunget av deg til å ta oppvasken er med på å bygge opp din mannlige selvtillit; du er «sjefen i huset». Dette med at du har funnet din rolle i hjemmet fører til at du blir sikker på deg selv og din egen maskulinitet, som i sin tur selvfølgelig vil føre til at også hun føler trygghet fordi «mannen hennes er her og passer på henne». Kvinner trenger nemlig trygghet.
  • Hvis du tvinger henne til å ta oppvasken vil hun nødvendigvis måtte vaske opp, som jo i generasjoner har vært «kvinnearbeid» – som sagt. Det at hun må utføre «kvinnearbeid» er med på å få henne til å føle seg som en viktig ressurs i hjemmet og er dermed med på å bygge opp hennes selvtillit som kvinne. Hun føler seg som en kvinne, og det er viktig for henne i en tid der roller skifter like hyppig som været.

Summa summarum er det dermed viktig at du tvinger henne til å ta oppvasken minst halvparten av dagene i uken. Dette for å få henne til å føle seg vel med sin egen femininitet og kvinnelighet. Hun kjenner sin egen rolle i hjemmet, og føler stor sikkerhet og trygghet. Dette skal ikke undervurderes.

På tampen kan redaktøren tipse deg om at du unngår lett kravet om nærhet fra kvinner hvis du bare «glemmer» å dusje. Redaktøren kan bekrefte at kravet om nærhet forsvinner som dugg fra solen etter at du ikke har dusjet på tre dager.

Denne posten ble gitt deg av:
Lån – Kredittkort