En tur til Kroatia er det få som angrer. Landet ligger idyllisk til rett ved Adriaterhavet, og har et på alle måter innbydende klima. Hovedstaden heter Zagreb, men det er ikke dit du bør dra.

810398_dubrovnik.jpg

For, dra til Dubrovnik. En gammel, gammel, gammel by – som står på UNESCOs liste over verneverdigheter. Byen har knappe 40,000 innbyggere, og ligger rett ved sjøen. Her kan du shoppe i gamlebyen på kvelden og bade til krampa tar deg på kvelden. Prisnivået er lavt, ikke «Bulgaria-lavt», men det er ikke langt unna heller. Pilsen koster fremdeles rundt 10 kr.

Kroatia var en del av det gamle Jugoslavia, og har fått opplevd sin del av bråk og uroligheter. Krigen på nitti-tallet betød en hel del Pang!-Pang! også i Kroatia, men landet kom godt fra det og er i dag på alle måter et moderne land med moderne fasiliteter – imotsetning til eksempelvis Bulgaria.

Du risikerer ikke å bli skutt i Kroatia, for å si det på den måten. Men, du risikerer helt opplagt en finfin ferie i et behagelig land med et behagelig klima.