Å bryte isen i en samtale kan være vanskelige greier for noen og enhver. Særlig gjelder jo dette hvis man er litt nervøs, eller befinner seg et sted man helst ikke burde være – som hos kongen i Statsråd.

Agurkposten kan som eneste seriøse avis frambringe den verste icebreakeren sagt av en statsråd noensinne. Den uheldige formuleringen ble framsagt bare for noen uker siden av Lars Peder Brekk, da han skulle utnevnes som ny bondeminister. Agurkposten har selvsagt plantet mikroskopisk avlyttingsutstyr over hele slottet for å kunne avlytte de viktigste samtalene i dette landet. Ved eventuelle statshemmeligheter ringer vi Statsministeren og utpresser ham for et større beløp. Etter at kemneren har fått sitt fordeler vi pengene etter et svært avansert system.

Anyway, det den svært nervøse Lars Peder Brekk (Sp) prøvde å bryte isen med i sin første samtale med hans Majestet Kongen var følgende:

– Synes ikke du også at det er jævlig irriterende at enhver fjott med sorte klær og maling i trynet kan gå rundt å kalle seg satanist, uten at vedkommede har den ringeste anelse om hvordan det virkelig er å gi seg fullstendig hen til den sanne Onde?